Je leukere zelf

Je kijkt er al maanden naar uit. Je bent er zo verschrikkelijk aan toe. Je kan niet wachten tot het begint: drie lange lome zomervakantieweken! De laatste dossiers zijn overgedragen, je opdrachtgevers ingelicht dat je 3 weken weg bent, je out-of-office-assistent laat weten dat je voorlopig niet reageert. De kinderen zijn allemaal over op school en de tent ligt klaar. Jou kan niets meer gebeuren.

En eenmaal op vakantie ga je die enorme stapel boeken lezen die je al het hele jaar aan het opsparen bent, sta je op als je wakker wordt, dompel je je onder in de cultuur van je vakantieland, ben je er helemaal voor je gezin, heb je uitgebreide (of misschien: eindelijk weer eens) seks met je partner, kom je weer eens toe aan een echt gesprek, lees je alle artikelen van de krant, ga je lekker veel wandelen, fietsen, zwemmen, hardlopen waardoor je je zonder problemen kunt storten op al dat verrukkelijke eten op die leuke terrasjes, maak je je geen zorgen over je uiterlijk: met een beetje kleur op je lijf zie je er tenslotte al snel goed uit, laat je je leiden door de dag zonder vooropgezet plan, kom je op plekken die alleen jullie kunnen vinden en een handjevol authentieke bewoners natuurlijk, ga je die eerste week dat je nog thuis bent alles met de fiets doen in plaats van met de auto, neem je je dochter een hele middag (ja een hele middag) mee naar de Primark, ga je nog gezellig een dagje naar je ouders, pik je een filmpje met een vriendin en ga je met een andere vriendin en haar kinderen een middag naar De Parade, plan je een beauty-dag in om helemaal strak in de lak aan het strand te kunnen liggen, blijf je de rust zelve als niet ieder gezinslid op tijd zijn of haar koffertje heeft gepakt, want je hebt vakantie!

Geen plannen, geen verwachtingen, eindelijk tijd om je leukere zelf te zijn. Fijne vakantie!

Geschreven door

6 Comments

 • Ria

  Ha, herkenbaar, Corine. Heb het voornemen om mijn betere zelf iets langer bij me te houden nu ik net een week terug ben van vakantie. Best lastig hoor om vol te houden, maar mijn betere zelf is nog behoorlijk eigenwijs en laat zich niet zomaar naar achteren poetsen. Zo gaat mijn laptop uit, en die gaat dan niet weer aan voor maandagmiddag.
  Fijne zomer toegewenst en doe de groeten aan jouw betere zelf,
  Ria

   
 • Charles Hubert Jansen

  lieve toegewijde woord kunstenares, ik wens je een fijne vrijpartij toe, en mag het vakantiegevoel de aanleiding hiervoor zijn,
  zon, zin en passie, met kunsenaarsgroet, Charles Hubert

   
  • corine

   Kont helemaal goed 🙂

    
 • Frederiek Wijers

  Klinkt heerlijk! Daarna de uitdaging om deze leukere zelf te introduceren aan collega’s, vrienden en familieleden lijkt me, zodat het voor iedereen ook een verrassend leuke herfst kan worden 🙂 Mooie website trouwens!! (L)

   
 • E. van der Ham

  Lieve Corine………gewoon….fijne zomer toegewenst, zonder meer en zonder minder… 😉 liefs! Ellen

   
  • corine

   Wijze woorden!