Hoe gaat ze heten?

Ik begeef me sinds een aantal weken op de huwelijksmarkt: ik heb het manuscript voor mijn eerste roman afgerond en moet dat nu aan de man/vrouw brengen. Vol goede moed ging ik voor ‘haar’ op zoek. Ik stelde een ronkend cv op waarin ik haar goede kanten benadrukte en bood haar aan bij diverse veelbelovende uitgeverijen. Inderdaad, ja, bij meerdere tegelijk. Het zou leuker voor haar zijn te kunnen kiezen, toch? Maar de een na de ander liet weten dat ze vonden dat ze niet zo in hun familie paste. Het was een leuk meisje, daar niet van, maar ik moest toch maar verder zoeken.

Nadat we een aantal teleurstellingen hadden geïncasseerd, kwam ineens het bericht dat we beethadden: er was er eentje bij die haar wilde uitgeven als boek, e-boek en zelfs als luisterboek. We waren de koning te rijk: er was een gegadigde! Maar gek genoeg ontstond er na de eerste euforie een gevoel van twijfel. Want, was dit eigenlijk wel Mr. Right? Hij vond haar bijvoorbeeld te dik: de 81.000 woorden die ze woog, moesten terug naar 70.000. Had niets met haar karakter van doen, maar alles met de papierprijs, zo werd mij verteld. Geld dus. Wrokkig begon ik te schrappen, maar tot mijn verbazing lukte het wonderwel om haar van 11.000 woorden te ontdoen. Had hij er dan toch kijk op?

Ik besloot het contract te ondertekenen en het te zien als verstandshuwelijk. Ik hoefde tenslotte niet head over heels te zijn om dit huwelijk laten slagen. Ik stuurde de ingekorte versie op naar de redactie en kreeg vorige week het bericht dat, op wat punten en komma’s na, het manuscript is goedgekeurd.

Nu ben ik bezig met die laatste puntjes op de ‘i’ en ligt er nog één belangrijk vraagstuk: hoe gaat ze heten? Ik heb namelijk nog steeds geen titel gevonden die het helemaal is. Mijn roman gaat over de levens van drie vrouwen – Thea, Stine en Annette – die elkaar als twintigers in 1958 leren kennen en zestig jaar innig bevriend blijven. Ik heb momenteel de volgende opties:

  • Drie vrouwen (nadeel is dat er al boeken bestaan met deze titel);
  • Thea, Stine en Annette: drie vrouwen, één onvergetelijk verhaal;
  • Verbonden door vriendschap;
  • Verbonden levens;
  • Geschiedenis van een vriendschap;
  • Levenslange vriendschap;
  • Vriendinnen voor het leven.

Mijn vraag aan jou als lezer van dit blog: zit er eentje bij die er voor jou uitspringt? Heb je met de karige informatie die ik heb verstrekt misschien nog een andere suggestie? Dank alvast voor je reactie en ik houd je natuurlijk op de hoogte!

Geschreven door

19 Comments