Mijn blogbundel is klaar!

Ontwerp: Leonie Verbrugge

Januari 2018 maakte ik mijn goede voornemen kenbaar om mijn blogs te bundelen. Het heeft een jaartje langer geduurd, maar mijn boekje ‘Zoenen moet je leren – bespiegelingen over het leven’ is nu klaar! Ik presenteer het op donderdagavond 14 november om 19:00 uur bij boekhandel Paagman in Den Haag (vestiging Frederik Hendriklaan).

Het was nog een hele klus. Ik besloot namelijk om ze in eigen beheer uit te geven, wat me niet alleen tot uitgever bombardeerde, maar me ook opzadelde met alle verantwoordelijkheden en vragen van dien. Want waren alle blogs wel zo goed dat ze het drukken waard waren? Hoeveel kies je er uit? Moet het rondom een bepaald thema of juist niet? Hoe maak je van een stapeltje A4-tjes een mooi vormgegeven boekje? Hoe en wanneer breng je het op de markt? En misschien wel de belangrijkste vraag: ‘Waarom?’

Ik vond een mooie aanleiding in het vijftienjarig jubileum van Invorm. Niet alleen kocht ik zo een jaar extra tijd (dat jubileum is namelijk dit jaar), ook lag het aantal te kiezen blogs daarmee vast: dat moesten er dan ook vijftien worden. Maar dat was slechts een aanleiding en nog niet het antwoord op de vraag: ‘Waarom?’. Waarom zou je een bundel samenstellen op papier en daar geld voor vragen terwijl alles gratis op je website te vinden is? Het antwoord is dat ik voor mijn gevoel nú pas kan zeggen: ‘Ik coach en ik schrijf.’ Mijn blogs zijn ineens tastbaar en daarmee echt geworden. Er ligt straks zelfs een exemplaar in de Koninklijke Bibliotheek; voor de eeuwigheid. Dat moet het world wide web nog maar eens zien te evenaren.

Door het proces dat ik afgelopen twee jaar heb doorlopen om tot deze bundel te komen (wikken, wegen, kiezen, verwerpen, opgeven, opnieuw beginnen, rijstebrij, overzicht), is er naar mijn idee meerwaarde ontstaan. Het is een kopje espresso geworden: klein maar fijn en gepresenteerd in een mooi vormgegeven jasje.

Als je het leuk vindt om bij de presentatie te zijn, kan je je daarvoor aanmelden op de site van Paagman: www.paagman.nl/corine-wielenga. Maar je kunt het boekje ‘Zoenen moet je leren – bespiegelingen over het leven’ ook bij mij bestellen (€9,95 exclusief verzendkosten). Mail me je adres en je mobiele nummer (i.v.m. een tikkie voor de betaling) en je krijgt het na 14 november in je brievenbus.

Geschreven door

11 Comments